Pšenice ozimá:

 Pšenice ozimá je v naší společnosti nejvíce pěstovaný produkt. Protože cílovým zákazníkem jsou především pšeničné mlýny jak tuzemské, tak zahraniční, zaměřili jsme se zejména na pěstování odrůd, které nám nabízí ty nejlepší pekařské parametry.

Průměrné laboratorní výsledky za poslední tři roky naší produkce jsou následující:

  1. vlhkost – 13,8
  2. N látky – 13,5
  3. Pádové číslo – 300
  4. Sedimentační test – 60
  5. HL váha – 795

 

Nejvíce pěstované odrůdy:

TOBAK/B

  • Pádové číslo – E
  • N látky – B
  • Sedimentační test – A
  • Vaznost mouky – E
  • Objemová hmotnost – B
  • Objem pečiva – A

 

GENIUS/E+

  • Číslo poklesu – 337
  • N látky – 13,6
  • Sedimentační test – 62
  • Vaznost mouky – 56
  • Objemová výtěžnost – 706
  • Objemová hmotnost – 815
  • Příjem vody – 63,4

 

ATHLON/E

  • Pádové číslo – E
  • N látky – E
  • Sedimentační test – E
  • Vaznost mouky – E
  • Objemová výtěžnost – E
  • Příjem vody – E

 

PATRAS/A

  • Pádové číslo – E
  • N látky – A
  • Sedimentační test – A
  • Vaznost mouky – A
  • Objemová výtěžnost – A
  • Příjem vody – E

 

POTENZIAL/A

  • Pádové číslo – 364
  • N látky – 13
  • Sedimentační test – 52
  • Vaznost mouky – 60
  • Objemová hmotnost – 797
  • Objem pečiva – 545

 

FEDERER/E

  • Pádové číslo – 348
  • N látky – 14,4
  • Vaznost mouky – 61,3
  • Objemová hmotnost – 781
  • Objem pečiva – 651

 

ELAN/A

  • Pádové číslo – 396
  • N látky – 13,5
  • Vaznost mouky – 61,7
  • Objemová hmotnost – 775
  • Objem pečiva – 595

 

ANNIE/E

  • Pádové číslo –363
  • N látky – 15
  • Sedimentační test – 65
  • Objemová hmotnost –817

 

BARRYTON/A

  • Pádové číslo – 341
  • N látky – 13
  • Vaznost mouky – 59
  • Objemová hmotnost –793
  • Objem pečiva –560